Caracteristici și rezultate a 21 de pacienți critici infectați cu COVID-19, în statul Washington

SARS-CoV-2 și COVID-19 sunt o amenințare emergentă pentru sănătate. Până în februarie 2020, cele mai multe cazuri au fost descrise în sistemele de sănătate non-americane. Unul dintre primele decese din SUA a fost raportat la Spitalul Evergreen din Kirkland, Washington.
În acest studiu, sunt descrise caracteristicile clinice și rezultatele cazurilor de COVID-19 internate în Unitatea de Terapie Intensivă (ICU) a Spitalului Evergreen.
Au fost incluse un total de 21 de cazuri (vârsta medie, 70 de ani; 52% bărbați). Au fost identificate comorbidități în 86% din cazuri, bolile renale cronice și insuficiența cardiacă congestivă fiind cele mai frecvente. Simptomele inițiale au inclus dispnee, febră și tuse. Debutul mediu al simptomelor, înainte de prezentarea la spital, a fost de 3,5 zile, iar 81% dintre pacienți au fost internați în ICU la mai puțin de 24 de ore de la internarea în spital.
95% dintre pacienți au avut radiografii toracice anormale la internare. Cele mai frecvente modificări ale radiografiei inițiale au fost opacitățile nodulare reticulare bilaterale și opacitățile în geam mat. Valoarea medie a leucocitelor a fost de 9365 μL la internare, iar 67% din pacienți au avut valori normale ale leucocitelor. 67% dintre pacienți au avut numărul absolut de limfocite sub 1000 de celule/μL. Teste funcției hepatice au fost anormale la 38% din cazuri la internare.
Ventilația mecanică a fost inițiată la 71%. Sindromul de detresă respiratorie acută (ARDS) a fost observat la toți pacienții care necesită ventilație mecanică, iar 53% au dezvoltat ARDS sever în 72 de ore. Deși majoritatea pacienților nu au prezentat semne de șoc, s-au administrat vasopresoare în 67% din cazuri, în timpul bolii. 33% dintre pacienți au dezvoltat cardiomiopatie. În 17 martie 2020, mortalitatea a fost de 67%, iar 24% dintre pacienți au rămas în stare critică, în timp ce 9,5% au fost externați din ICU.
Acest studiu reprezintă prima descriere a pacienților bolnavi critici infectați cu SARS-CoV-2 în SUA. Acești pacienți au avut o rată ridicată de ARDS și un risc ridicat de deces, similar datelor publicate din China.

Sursa: https://jamanetwork.com/journals/jama/fullarticle/2763485?resultClick=1

Choose your Reaction!
Leave a Comment

Your email address will not be published.